Ons Team

Johan Schots


Johan (1971) is de bezieler, en was voorzitter van dit project. Toen hij en Bert in 2012 onverwachts mee konden op interventie na een trekking in Nepal, kreeg hij een "zot" idee. Dankzij dit idee is Firefighters 4 Nepal ontstaan. Johan heeft 15 jaar ervaring met internationale noodhulp (Rode Kruis, B-Fast). Omdat Johan reeds vele malen in Nepal was, heeft hij er een lokaal netwerk kunnen uitbouwen dat er voor zorgt dat ons verblijf net dat beetje vlotter verloopt. Dankzij Johan konden de lessen vlot verlopen en hebben we ook logistiek niks te kort gehad.


Johan was tot begin 2019 voorzitter van F4N, maar heeft ondertussen ons team verlaten. We danken hem voor het ongezien werk dat hij geleverd heeft!

Christophe Cocquyt


Christophe (1976) is sinds 1995 vrijwillig brandweerman in de gemeente Aalter. Hij heeft altijd gewerkt als mecanicien, planner en vlinder in hun familie transport bedrijf. In 2005 werd hij, naast vrijwillig-, ook beroepsbrandweerman in de kazerne van Brugge. Christophe was altijd al geprikkeld door brandweeropleidingen en werkte zich zo op tot mede coördinator VTO (Vorming Training Opleiding) in post Brugge. In 2016 werd Christophe eveneens instructeur binnenbrandbestrijding (CFBT). Avontuurlijk reizen is volledig zijn ding. Met zijn moto trekt hij er jaarlijks meerdere keren op uit om vele kilometers en prachtige landschappen te gaan opzoeken.

Verantwoordelijke basis opleiding brand en technische hulpverlening

 

Tom Sinnaeve


Tom (1985) was gedurende 7 jaar beroepsmilitair, maar wisselde het leger in voor de brandweer. In januari 2014 werd hij brandweerman in post Brugge. Tom heeft 20 jaar vrijwillig meegedraaid in de wereld van de jeugdwerking. Hier heeft hij zeer veel ervaring opgedaan qua organiseren. De ideale man om als Fixer ons team te vervoegen in Nepal. Tom heeft eveneens zijn badge 112 en werkt mee op de ambulance en PIT (Paramedisch Interventie Team) van Brugge. Verre landen spreken hem enorm aan en al zeker als hij deze in groep kan bezoeken.

Verantwoordelijke logistieke ondersteuning opleidingen en cargo


Tom is bestuurslid bij F4N

Yves Vermeulen

                                                                   

Yves (1967) is sinds 1996 een beroepsbrandweerman in Brugge. Hij is gedreven door alles wat brandbestrijding betreft. De stap naar instructeur binnenbrandbestrijding was voor Yves dan ook vlug gezet. Aangezien hij enorm gefascineerd is door de meest mooie plaatsen op aarde en er al een hoop verre reizen op zitten heeft, was zijn aansluiting bij het team een logische beslissing. Yves is een gedreven instructeur met een hele hoop ervaring in de  brandweerwereld. In 2017 werd hij onderofficier bij de brandweer.

Verantwoordelijke opleidingen taakgebied brand en THV

Bert Poelmans


Bert (1968) was de man die aanwezig was bij het ontstaan van Johan zijn idee. Anders verwoord, hij is de man van het eerste uur. Hij heeft veel ervaring met trekking in Nepal, is beroepsbrandweerman in Vilvoorde en spoedverpleegkundige van opleiding. Bert werkt ook als USAR medic bij het B-Fast team. Hij nam reeds aan heel wat buitenlandse missies deel. Bert is de uitgelezen man om onze Nepalese collega's kennis bij te brengen over EHBO. Als doorwinterde brandweerman, verpleegkundige en Nepal kenner, zorgt hij ervoor dat we de juiste connecties hebben in Nepal en kunnen de lessen goed voorbereid worden. Verantwoordelijke HRM en opleiding taakgebied levensreddende handelingen


Bert is secretaris bij bij F4N

Christel Mathys


Chrisje (1982) werd in 2007 beroepsbrandweervrouw in Overijse. Ze heeft het diploma leerkracht L.O. en Engels. Chrisje  geeft eveneens les DGH aan de Vlaams-Brabantse school voor hulpdiensten. Ook in de kazerne van Overijse werkt ze mee aan de dagelijkse werking van opleiding. In 2016 werd Chrisje onderofficier. Ze is enorm gefascineerd door reizen. Daarom is ze 8 jaar terug Spaans gaan studeren, iets wat Chrisje ondertussen vloeiend spreekt. Nepal is voor Chrisje een zeer mooie afwisseling op haar vele reizen naar het westelijke continent.

Verantwoordelijke basisopleiding EHBO

Karel Lambert


Karel (1978) zijn brandweercarrière begon in 2002 als vrijwillig brandweerman in Aarsele. Twee jaar later maakte hij hiervan zijn beroep bij de brandweer van Brussel en 2006 werkte Karel zich op tot officier. In 2005 verhuisde hij naar Oostkamp, waar hij tot op vandaag nog steeds vrijwillig korporaal is. Hij heeft een grote interesse in alles over brand en de bestrijding ervan. Karel geeft en volgt enorm veel opleiding hierover in zowel binnen- als buitenland. Hij deed vroeger veel vrijwilligerswerk (jeugdwerking,sport), en neemt nu de draad terug op bij F4N.

Verantwoordelijke instructeursopleiding binnenbrandbestrijding (CFBT)

Nathalie Van Moorter


Nathalie (1977)haar eerste stappen bij de brandweer dateren van 2012 bij  de vrijwilligers van De Haan- Wenduine. Twee jaar later werkte ze zich op tot beroepsofficier bij de brandweer van Oostende. Naast een aantal opleidingen in binnen- en buitenland vervoegde ze eveneens het team van CFBT instructeurs. Nathalie volgde de opleiding bouwkundig ingenieur en werkte voor haar beroepscarrière bij Stad Brugge. De combinatie van een verre reis naar een afgelegen land en het uitdragen van haar kennis, deed Nathalie geen seconde twijfelen om F4N te vervoegen.

Verantwoordelijke instructeursopleiding binnenbrandbestrijding (CFBT)

Edward Savat

                                                     

Edward (1984) begon in 2005 zijn brandweercarrière bij de vrijwillige brandweer van Maldegem. In 2011 startte hij eveneens als    beroepsbrandweerman in Brugge. Hij bouwde zijn kennis uit door opleidingen te volgen bij de Oost-en West-Vlaamse brandweerschool. Zo werd hij begin 2016 instructeur binnenbrandbestrijding. Ook de badge 112 kon niet ontbreken. Edward is autotechnieker van opleiding en heeft vroeger gewerkt als diagnose technieker in de zware bedrijfsvoertuigen.

Verantwoordelijke IT en  Sponsoring.


Edward Is voorzitter van F4N

Francis Verleyen


Francis (1991) startte in 2012 als vrijwillig brandweerman bij de brandweer van Aalter, na enkele jaren mee te hebben gewerkt bij de jeugd-brandweer. Hij combineerde zijn studententijd met de taken van brandweerman en ambulancier. Nadat hij afstudeerde werkte Francis 2 jaar in het brandlaboratorium WarringtonFire Gent. In 2016 werd hij instructeur binnenbrand en ging hij aan de slag in de Oost-Vlaamse brandweerschool PAULO als freelance instructeur. Tot op de dag van vandaag is Francis werkzaam op Brussels Airport als Technician Fire Prevention. Hij staat er in voor de brandveiligheid van de luchthavengebouwen.

Verantwoordelijke opleiding adembescherming


Francis is bestuurslid bij F4N

Hilde Gielis


Hilde (1980) uit Duffel, beëindigde haar studies als kinderverpleegster met specialisatie spoed en intensieve zorgen. Ze werkte gedurende 10 jaar op spoed om dan in 2015 over te schakelen naar het PIVO (school voor brandweer, DGH en politie) Ze was gebeten door het lesgeven en coördineert mee de DGH. Je kan Hilde soms tegenkomen met de ziekenwagen in Hulpverleningszone Rivierland. Ze volgde onlangs de basiscursus voor B-FAST en is eveneens bezig zich te verdiepen in de psycho-emotionele ondersteuning van hulpverleners. Als oud-scout zet ze zich nog regelmatig in als vrijwilliger in Duffel. Ze is de geknipte vrouw om onze collega’s in Nepal kennis bij te brengen over EHBO.

Verantwoordelijke basis opleiding EHBO

Kurt D’helft


Kurt (1974) is al sinds 1993 actief in de brandweerwereld. Zeven jaar later behaalde hij zijn badge 112 Dringende Geneeskundige Hulpverlening. Kurt was eveneens gefascineerd door binnenbrandbestrijding en is één van de instructeurs van het eerste uur. Hij bleef niet stil zitten en specialiseert zich voornamelijk in opleiding geven op alle niveaus van de brandweer. Momenteel is Kurt eveneens beroeps onderofficier in Zone Fluvia post Kortrijk. Hij vond F4N een super initiatief en wilde er graag deel van uitmaken. Met de kennis van Kurt erbij wordt F4N alweer een stuk sterker.

Verantwoordelijke instructeursopleiding binnenbrandbestrijding (CFBT)

Emmanuel Goossens


Manu (1973) is sinds 1998 brandweerman in post Overijse. Hoewel hij eerst startte als vrijwilliger werd hij 5 jaar later beroepsbrandweerman. Hij heeft zich toegelegd op het opleiden van brandweermannen. Dit doet hij zowel in eigen post als op de Vlaams-Brabantse brandweerschool PIVO. Hij heeft een grote interesse in internationale hulpverlening. De kans om vrijwilliger te worden bij B-FAST nam hij in 2009 dan ook met beide handen aan. Hij is een heel gemotiveerd om onze Nepalese collega’s te voorzien van de nodige brandweer opleidingen.

Verantwoordelijke basis opleiding brand en technische hulpverlening

Marc Casteleyn


Marc (1967) begon op zijn 18de als vrijwilliger bij de brandweer van Torhout. Hij is naast vrijwillig brandweerman, ook ambtenaar bij de FOD Justitie. Als bezige bij geeft Marc ook nog eens les aan het WOBRA als instructeur CFBT (binnenbrandbestrijding). Hij is enorm gefascineerd door internationale betrekking met de brandweer. Hij bezocht reeds 2 maal naar de brandweer van Dzerdjinsk (Belarus) om hun kennis bij te brengen van lanstechnieken en aflegsystemen. Marc is dan ook enorm gemotiveerd om F4N te helpen met hun missie.

Verantwoordelijke basis opleiding brand en technische hulpverlening

Pieter Tacquet


Pieter (37j) zette zijn eerste stappen als brandweerman op zijn 21ste binnen post Oostkamp waar hij momenteel onderofficier is.

Na 4j beroepsbrandweerman in Brugge maakte hij de sprong als ondernemer binnen de eventsector met als specialisatie logistiek in de brede zin van het woord. Na de komst van zijn kindjes Suze, Basiel en Lou vraagt het thuisfront toch wat meer tijd en is hij sinds kort beroepsbrandweerman in Brussel geworden. Naast brandweerman is Pieter ook reeds 15j ambulancier en met zijn Dräger brevet weet hij met ademluchttoestellen ook wel raad. Avontuurlijke reizen binnen en buiten Europa maakt hij meestal met het gezin maar voor F4N maakt hij héél graag een uitzondering.

Mathieu Van Moorhem


Mathieu (1992) is de jongste Firefighter 4 Nepal. Hij ging bij de vrijwillige brandweer van Kaprijke in 2012. Naast gepassioneerd vrijwilliger, is hij eveneens zaakvoerder bij MVM Assistance, een metaal constructie bedrijf. Beide jobs komen samen in het ombouwen van containers voor binnenbrandbestrijding. Mathieu is dan ook de geknipte man om als logistiek medewerker ons team te vervoegen. In het verleden deed hij reeds buitenlandse projecten met zijn bedrijf en ziet zo ons project als een enorme uitdaging om al zijn passies te combineren.

Verantwoordelijke logistieke ondersteuing opleidingen en cargo

Sofie Grijp


Sofie (1987) is de onmisbare schakel achter de schermen. Ze zorgt er elke dag voor dat de cijfertjes kloppen en de nodige documenten ingevuld zijn. Ze maakt zowel begrotingen als subsidiedossiers op en zorgt dat alle rekeningen tijdig betaald zijn. Sofie werkt als operator bij de noodcentrale 112 in West-Vlaanderen. De link met brandweer is dus heel vlug gelegd. Ze gaat zelf niet mee naar Nepal, maar zorgt dat alles blijft draaien tijdens onze missies en is zo een aanspreekpunt als het team niet in België is. Een project als dit heeft dagelijkse opvolging nodig en daarom komt de ondersteuning van Sofie goed van pas.


Sofie is Penningmeester bij F4N

Pieter Maes


Voor Pieter (1975) begon alles in 1996 als vrijwilliger bij het Rode Kruis. Vijf jaar later werd hij beroepsbrandweerman in Leuven en behaalde eveneens zijn badge 112. In 2010 versterkte hij het korps van Brussel en nam deel aan opleiding instructeur binnenbrand in Kroatië. Vanaf dan is Pieter zich gaan toespitsen op brandweeropleidingen. Hij is de grondlegger van het BIN (Brandweerman In Nood) project dat zich toespits op opleidingen voor brandweermannen in benarde situaties en zelfredding. Als laatste is Pieter erkend instructeur WMA (Wilderness Medical Association), een Amerikaanse organisatie die over de ganse wereld EHBO opleidingen voorziet gefocust op wildernis.

Verantwoordelijke opleiding adembescherming en BIN

Suported by:

Firefighters 4 Nepal VZW 2018