Ons Team

Johan Schots


Johan (1971) is de bezieler, en was voorzitter van dit project. Toen hij en Bert in 2012 onverwachts mee konden op interventie na een trekking in Nepal, kreeg hij een "zot" idee. Dankzij dit idee is Firefighters 4 Nepal ontstaan. Johan heeft 15 jaar ervaring met internationale noodhulp (Rode Kruis, B-Fast). Omdat Johan reeds vele malen in Nepal was, heeft hij er een lokaal netwerk kunnen uitbouwen dat er voor zorgt dat ons verblijf net dat beetje vlotter verloopt. Dankzij Johan konden de lessen vlot verlopen en hebben we ook logistiek niks te kort gehad.

Johan staat samen met Bert in voor de algemene coördinatie!

Christophe Cocquyt


Christophe (1976) is sinds 1995 vrijwillig brandweerman in de gemeente Aalter. Hij heeft altijd gewerkt als mecanicien, planner en vlinder in hun familie transportbedrijf. In 2005 werd hij, naast vrijwillig-, ook beroepsbrandweerman in de kazerne van Brugge. Christophe was altijd al geprikkeld door brandweeropleidingen en werkte zich zo op tot mede coördinator VTO (Vorming Training Opleiding) in post Brugge. In 2016 werd Christophe eveneens instructeur binnenbrandbestrijding (CFBT). Avontuurlijk reizen is volledig zijn ding. Met zijn moto trekt hij er jaarlijks meerdere keren op uit om vele kilometers en prachtige landschappen te gaan opzoeken.

Christophe zal deze missie niet deelnemen, maar is onze back office die ervoor zorgt dat we op 

logistiek vlak niets te kort komen. 

Bert Poelmans


Bert (1968) was de man die aanwezig was bij het ontstaan van Johan zijn idee. Anders verwoord, hij is de man van het eerste uur. Hij heeft veel ervaring met trekking in Nepal, is beroepsbrandweerman in Vilvoorde en spoedverpleegkundige van opleiding. Bert werkt ook als USAR medic bij het B-Fast team. Hij nam reeds aan heel wat buitenlandse missies deel. Bert is de uitgelezen man om onze Nepalese collega's kennis bij te brengen over EHBO. Als doorwinterde brandweerman, verpleegkundige en Nepal kenner, zorgt hij ervoor dat we de juiste connecties hebben in Nepal en kunnen de lessen goed voorbereid worden. 

Samen met Johan zorgt Bert voor de algemene coördinatie van de missie 2024.Emmanuel Goossens


Manu (1973) is sinds 1998 brandweerman in post Overijse. Hoewel hij eerst startte als vrijwilliger

werd hij 5 jaar later beroepsbrandweerman. Hij heeft zich toegelegd op het opleiden van

brandweermannen. Dit deed hij zowel in eigen post als op de Vlaams-Brabantse brandweerschool PIVO.

Ondertussen heeft hij een nieuwe uitdaging aangegaan en werd postoverste in brandweerpost Haacht.

Hij heeft een grote interesse in internationale hulpverlening. De kans om vrijwilliger te worden bij

B-FAST nam hij in 2009 dan ook met beide handen aan. Hij is een heel gemotiveerd om onze Nepalese collega’s te voorzien van de nodige brandweer opleidingen.

Manu zorgt deze missie voor de opleiding THV - ongeval met geknelden.

Christel Mathys


Chrisje (1982) werd in 2007 beroepsbrandweervrouw in Overijse. Ze heeft het diploma leerkracht L.O. en Engels. In de kazerne van Overijse werkt ze mee aan de dagelijkse werking van opleiding, zowel brandweer als DGH. In 2016 werd Chrisje onderofficier. Ze is enorm gefascineerd door reizen. Daarom is ze 13 jaar terug Spaans gaan studeren, iets wat Chrisje ondertussen vloeiend spreekt. Nepal is voor Chrisje een zeer mooie afwisseling op haar vele reizen naar het westelijke continent.

Chrisje staat deze missie mee in voor de opleiding THV - ongeval met geknelden. 

Karel Lambert


Karel (1978) zijn brandweercarrière begon in 2002 als vrijwillig brandweerman in Aarsele. Twee jaar later maakte hij hiervan zijn beroep bij de brandweer van Brussel en 2006 werkte Karel zich op tot officier. In 2005 verhuisde hij naar Oostkamp, waar hij tot op vandaag nog steeds vrijwillig korporaal is. Hij heeft een grote interesse in alles over brand en de bestrijding ervan. Karel geeft en volgt enorm veel opleiding hierover in zowel binnen- als buitenland. Hij deed vroeger veel vrijwilligerswerk (jeugdwerking,sport), en neemt nu de draad terug op bij F4N.

Karel zal samen met Manu, Chrisje en Pieter de opleiding ongeval met geknelden op zich nemen. 

Pieter Tacquet


Pieter (37j) zette zijn eerste stappen als brandweerman op zijn 21ste binnen post Oostkamp waar hij momenteel onderofficier is.

Na 4j beroepsbrandweerman in Brugge maakte hij de sprong als ondernemer binnen de eventsector

met als specialisatie logistiek in de brede zin van het woord. Na de komst van zijn kindjes Suze,

Basiel en Lou vraagt het thuisfront toch wat meer tijd en is hij sinds kort beroepsbrandweerman

in Brussel geworden. Naast brandweerman is Pieter ook reeds 15j ambulancier en met zijn Dräger

brevet weet hij met ademluchttoestellen ook wel raad. Avontuurlijke reizen binnen en buiten

Europa maakt hij meestal met het gezin maar voor F4N maakt hij héél graag een uitzondering.

Pieter is mede-verantwoordelijk voor de opleiding THV - ongeval met geknelden. 

Francis Verleyen


Francis (1991) startte in 2012 als vrijwillig brandweerman bij de brandweer van Aalter, na enkele jaren mee te hebben gewerkt bij de jeugd-brandweer. Hij combineerde zijn studententijd met de taken van brandweerman en ambulancier. Nadat hij afstudeerde werkte Francis 2 jaar in het brandlaboratorium WarringtonFire Gent. In 2016 werd hij instructeur binnenbrand en ging hij aan de slag in de Oost-Vlaamse brandweerschool PAULO als freelance instructeur. Tot op de dag van vandaag is Francis werkzaam op Brussels Airport als Technician Fire Prevention. Hij staat er in voor de brandveiligheid van de luchthavengebouwen.


Tom Sinnaeve


Tom (1985) was gedurende 7 jaar beroepsmilitair, maar wisselde het leger in voor de brandweer. In januari 2014 werd hij brandweerman in post Brugge. Tom heeft 20 jaar vrijwillig meegedraaid in de wereld van de jeugdwerking. Hier heeft hij zeer veel ervaring opgedaan qua organiseren. De ideale man om als Fixer ons team te vervoegen in Nepal. Tom heeft eveneens zijn badge 112 en werkt mee op de ambulance en PIT (Paramedisch Interventie Team) van Brugge. Verre landen spreken hem enorm aan en al zeker als hij deze in groep kan bezoeken.


Nathalie Van Moorter


Nathalie (1977)haar eerste stappen bij de brandweer dateren van 2012 bij de vrijwilligers van De Haan- Wenduine. Twee jaar later werkte ze zich op tot beroepsofficier bij de brandweer van Oostende. Naast een aantal opleidingen in binnen- en buitenland vervoegde ze eveneens het team van CFBT instructeurs. Nathalie volgde de opleiding bouwkundig ingenieur en werkte voor haar beroepscarrière bij Stad Brugge. De combinatie van een verre reis naar een afgelegen land en het uitdragen van haar kennis, deed Nathalie geen seconde twijfelen om F4N te vervoegen.

Hilde Gielis


Hilde (1980) uit Duffel, beëindigde haar studies als kinderverpleegster met specialisatie spoed en intensieve zorgen. Ze werkte gedurende 10 jaar op spoed om dan in 2015 over te schakelen naar het PIVO (school voor brandweer, DGH en politie) Ze was gebeten door het lesgeven en coördineert mee de DGH. Je kan Hilde soms tegenkomen met de ziekenwagen in Hulpverleningszone Rivierland. Ze volgde onlangs de basiscursus voor B-FAST en is eveneens bezig zich te verdiepen in de psycho-emotionele ondersteuning van hulpverleners. Als oud-scout zet ze zich nog regelmatig in als vrijwilliger in Duffel. Ze is de geknipte vrouw om onze collega’s in Nepal kennis bij te brengen over EHBO.

Kurt D'Helft


Kurt (1974) is al sinds 1993 actief in de brandweerwereld. Zeven jaar later behaalde hij zijn badge 112 Dringende Geneeskundige Hulpverlening. Kurt was eveneens gefascineerd door binnenbrandbestrijding en is één van de instructeurs van het eerste uur. Hij bleef niet stil zitten en specialiseert zich voornamelijk in opleiding geven op alle niveaus van de brandweer. Momenteel is Kurt eveneens beroeps onderofficier in Zone Fluvia post Kortrijk. Hij vond F4N een super initiatief en wilde er graag deel van uitmaken. Met de kennis van Kurt erbij wordt F4N alweer een stuk sterker.

Marc Castelyn


Marc (1967) begon op zijn 18de als vrijwilliger bij de brandweer van Torhout. Hij is naast vrijwillig brandweerman, ook ambtenaar bij de FOD Justitie. Als bezige bij geeft Marc ook nog eens les aan het WOBRA als instructeur CFBT (binnenbrandbestrijding). Hij is enorm gefascineerd door internationale betrekking met de brandweer. Hij bezocht reeds 2 maal naar de brandweer van Dzerdjinsk (Belarus) om hun kennis bij te brengen van lanstechnieken en aflegsystemen. Marc is dan ook enorm gemotiveerd om F4N te helpen met hun missie.

Mathieu Van Moorhem


Mathieu (1992) is de jongste Firefighter 4 Nepal. Hij ging bij de vrijwillige brandweer van Kaprijke in 2012. Naast gepassioneerd vrijwilliger, is hij eveneens zaakvoerder bij MVM Assistance, een metaal constructie bedrijf. Beide jobs komen samen in het ombouwen van containers voor binnenbrandbestrijding. Mathieu is dan ook de geknipte man om als logistiek medewerker ons team te vervoegen. In het verleden deed hij reeds buitenlandse projecten met zijn bedrijf en ziet zo ons project als een enorme uitdaging om al zijn passies te combineren.

Verantwoordelijke logistieke ondersteuing opleidingen en cargo

Pieter Maes


Voor Pieter (1975) begon alles in 1996 als vrijwilliger bij het Rode Kruis. Vijf jaar later werd hij beroepsbrandweerman in Leuven en behaalde eveneens zijn badge 112. In 2010 versterkte hij het korps van Brussel en nam deel aan opleiding instructeur binnenbrand in Kroatië. Vanaf dan is Pieter zich gaan toespitsen op brandweeropleidingen. Hij is de grondlegger van het BIN (Brandweerman In Nood) project dat zich toespits op opleidingen voor brandweermannen in benarde situaties en zelfredding. Als laatste is Pieter erkend instructeur WMA (Wilderness Medical Association), een Amerikaanse organisatie die over de ganse wereld EHBO opleidingen voorziet gefocust op wildernis.

Els Dedobbeleer


Els (°1990) werkt sinds 2015 bij Brussels Airport Company als Executive Assistant.
In 2018 heeft ze samen met de luchthavenbrandweer een kookboek uitgebracht in het Nederlands en Frans boordevol weetjes over de werking van de luchthavenbrandweer en met recepten voor grote groepen, ideaal voor andere brandweerkorpsen. De opbrengst hiervan ging integraal naar F4N. In het najaar van 2019 heeft ze een rondreis door Nepal gemaakt en dat was een fantastische ervaring. Ze heeft dan ook niet lang getwijfeld toen haar in 2021 werd gevraagd om lid te worden van F4N. Els neemt de boekhoudkundige taken op haar en is bestuurslid.

Anton Verleyen


Anton (°1994) begon zijn carrière als brandweervrijwilliger in Aalter, zone Meetsjesland. Sinds 2021 is hij ook beroepsbrandweerman/operator op de luchthaven van Zaventem. Organiseren is his middle name. Zowel voor de dag van de hulpdiensten in Aalter als voor de airshow Ursel Avia is hij een steunpilaar om op te bouwen. Voor onze organisatie is dit niet anders. Anton zorgt voor logistieke ondersteuning en planning.