Foto's en video's

Nepal, de Himalaya staat tussen India en China, gekend voor de Mount Everest (8.848 meter) en sinds 2015 jammer genoeg ook omwille van aardbevingen.

Het land is echter veel meer dan dat.  Naast het feit dat 8 van de 10 hoogste bergen ter wereld in Nepal staan, is het zuiden van het land dat een tropisch klimaat heeft, op nauwelijks 50 meter boven de zeespiegel gelegen.  Dat betekent ook dat over een afstand van nauwelijks 200 km (vergelijkbaar met de afstand tussen Brussel en Luxemburg) een hoogteverschil van 8.798 meter wordt overbrugd: een wereldrecord !

In dat zuiden kan men op safari gaan en olifanten, neushoorns en tijgers spotten.

Het land is een gezellige mix van mensen en cultuur.   Hindoe├»sten en Boeddhisten leven er zij aan zij.  Het land telt tienduizenden tempels en een veelvoud aan goden.

De lokale keuken is gezond en divers. De mensen zijn, ondanks de tegenslagen die ze geregeld te verwerken krijgen, harde werkers vol goesting en doorzettingsvermogen.

En het weinige dat ze hebben delen ze spontaan en vanuit het hart met anderen.

Velen bezoeken het land, de meerderheid komt terug, gebeten door het Nepal-virus. Moeilijk te omschrijven, wel te voelen. En zoals de Nepalezen het zelf stellen:  "In Nepal, nothing is garantueed, but everything is possible."Nepal is niet alleen een land, maar ook een letterwoord:  Never Ending Peace And Love. Je gaat er naartoe en komt anders terug.  Nepal opent je hart.

Nepal 

Missie 1 2017